M:.O:.F:.R:. MARELE ORDIN FEMININ ROMÂN
T: 0040 - 722.557.579  |  F: 0040 - 314.364.879
Copyright © 2017 M:.O:.F:.R:.  |  All Right Reserved  | Web Design by akyia.ca  

CE NU ESTE MASONERIA
Francmasoneria feminină s-a născut în secolele XVII-XVIII, învingând reacția de excludere din viața socială de până atunci, a femeilor. Realitatea este însă că, de mii de ani, au existat femei mason, în sensul cel mai literar la cuvântului mason (”zidar”), femei care au construit - la propriu și, mai apoi, la figurat - cu multă vreme înainte ca apartenența lor la masoneria rituală să devină realitate. Numele lor nu trebuie să se piardă prin istorie, fie și numai ca putere a exemplului, dovadă a   frumuseții care, sprijinindu-se pe înțelepciune, capătă forță.
Francmasoneria
Nu este o religie, nu este o sectă.  Nu     are     nici     o     legătură     cu     satanismul     sau     cu     mișcarea Iluminati, de care înțelege să se delimiteze. Nu    îi    obligă    niciodată    pe    membrii    săi    la    acțiuni    ilegale, imorale, și indecente. Nu    este    o    grupare    politică,    și    nici    un    instrument    pentru activitatea politică. Nu    este    o    organizației    care    să    impună    membrilor    săi    renunțe la identitate, la credință, la apartenența națională  sau etnică, precum și la bunurile proprii.
ÎNTREBĂRI  FRECVENTE
Conduc francmasonii lumea? Nu. Dar, dacă principiile de egalitate, fraternitate și libertate ar fi aplicate în mod real de câți mai mulți dintre noi, lumea ar fi cu mult mai bună. Cât costă să fii francmason? Orice membru are obligația de a achita o cotizație - așa cum se practică în orice organizație - întrucât o asociație non-profit trebuie să se susțină din punct de vedere financiar, în mod licit, pentru a asigura derularea și implementarea proiectelor sale. Trebuie să fii bogat ca să fii francmason? Nu, dar e bine să ai posibilități financiare pentru a-i putea ajuta și pe alții - lucru ce devine realizabil atunci când tu însuți ai mai multe resurse. Este adevărat că, o data admis, nu te mai poți retrage din ordin? Nu. O asociație care promovează ideea de libertate asumată nu impune nimănui să aparțină sau nu acesteia.
ROMÂNIA MASONICĂ
Din dorința de a repune în drepturi masoneria pe un teritoriu secerat de comuniști și pentru că o Mare Lojă poate funcționa numai dacă are ateliere puternice în toată țara, nu toți cei care au fost inițiați, după 1990, au putut să-și însușească, peste noapte, principiile masonice. Acest lucru avea să coducă, mai apoi, la divizarea în mai multe mari loji: MLNR, MLUNR ... Evident, și pentru România, trecerea timpului va cerne lucrurile și va aduce, implicit, o selecție necesară, care să readucă și francmasoneriei masculine române imaginea reală. În ceea ce privește masoneria feminină, în România există două mari loje: MARELE ORDIN FEMININ ROMÂN, ale cărei lumini au fost aprinse de o Mare Lojă masculină regulară, potrivit tradițiilor masonice, și MAREA LOJĂ FEMININĂ A ROMÂNIEI; între cele două obediențe nu există nici o legătură.
O istorie in imagini a masoneriei feminine
Cultura Vinča / Turdaș Theanos Theanos Christine de Pisan Christine de Pisan
Colan în forma de V cu pandantiv in forma de compas.
MAREA MAESTRĂ de la Caršija

Cultură europeană, (5700–4500 BCE î.Hr.) ce se întindea

în jurul Dunării în România, Serbia, Bulgaria și Macedonia

Timp de 50 de ani, în România, francmasoneria a fost interzisă de regimul comunist. În 1990, s-au reaprins luminile. În acea perioadă, România a fost adesea considerată, din punct de vedere masonic, « Terra deserta ». Lucru neadevărat ! Masonii rămași în țară - la acea dată în vârstă fiind - au recreat, cu ajutorul masoneriei din diasporă, o mare loja masonică și au făcut-o să funcționeze
Sabina von Steinbach Sabina von Steinbach Madame de Xaintrailles Madame de Xaintrailles Elizabeth Aldworth Elizabeth Aldworth Josephine de Beauharnais Josephine de Beauharnais Maria Deraismes Maria Deraismes Lily Seton Challen Lily Seton Challen Maria şi Elena Moroiu Maria şi Elena Moroiu Smaranda Maltopol Smaranda Maltopol Bucura Dumbravă Bucura Dumbravă Agepsina Macri-Eftimiu Agepsina Macri-Eftimiu Claudia Millian Minulescu Claudia Millian Minulescu Martha Bibescu Martha Bibescu
Poate că e prima femeie francmason pentru cei care doresc să urmărească "Masoneria" de la începuturile civilizației. Această figurină este inclusă în capitolul ”Costume Rituale” de Marija Gimbutas  în "Zeițele și Zeii vechii Europe, 6500-3500 BC”.
 
MOFR MARELE ORDIN FEMININ ROMÂN